Monday, April 15, 2013

Plii huulepulkades


Ma ei tea, kui paljud teist on teadlikud sellest, et väga paljud huulepulgad sisaldavad pliid. Mina sain sellest alles paar päeva tagasi teada, kuna keegi facebookis oli sellist infot jaganud. Otsisin googlest ka natuke infot ja selliseid uudiseid leidsin päris mitmeid. Kosmeetikafirmad, mille huulepulgad sisaldavad pliid, on näiteks Clinique, Estee Laudre, Avon ja Maybelline. Eriti suur hulk pliid leiti Maybelline Color Sensational “Pink Petal” huulepulgast. Clinique, Maybelline ja L’Oreal toodetest leiti arseeni, kaadmiumi, berülliumi, nikklit, seleeni ja talliumit. 
Plii suhtes on kõige tundlikumad lapsed ja rasedad naised. Plii võib põhjustada käitumis- ja õppimishäireid, tekitada loote väärarenguid, mäluprobleeme, hormoonihäireid ja mis kõige tähtsam, plii võib põhjustada vähki. 

Kuidas testida, kas Sinu huulepulgad sisaldavad pliid? 
1) Tõmba käele huulepulgaga väike triip
2) Hõõru tõmmatud triipu kuldse sõrmusega
3) Kui huulepulga toon muutub mustaks, siis ta sisaldab pliid.

Alguses tundus eriti veider, et mis mõttes huulepulk läheb mustaks?! Aga proovisin seda ka kõikide enda huulepulkadega ja tõesti, väga paljud neist läksidki mustaks. Eriti kiiresti läks mustaks näiteks Calvin Kleini huulepulk, mille kunagi adorebox'ist sain, õnneks ma pole seda kordagi kasutanud. Muidugi Maybelline'i huulepulk, Gosh'i oma samuti ja mõned Oriflame omad ka. Õnneks osad Oriflame heledamad huulepulgad, mida rohkem kasutan, jäid täiesti muutumatuks.
Tänapäeval võivad vähki põhjustada muidugi väga paljud asjad, aga siiski igapäevaselt ma ei tahaks kasutada huulepulki, mis nii kahjulikku ainet sisaldavad. Muideks koostisainete nimekirjast selliseid aineid ei leiaks, kuna tegu olevat ''ebapuhtusega'', mitte meelega tootesse pandud ainega.
Kahjulikke aineid ei sisalda mitte ainult huulepulgad, vaid ka näitekes Clinique’i jumestuskreem sisaldab arseeni, berülliumi, kaadmiumi, niklit, pliid ja talliumi. Õudne!

No comments:

Post a Comment